Arbowet en arbeidsomstandigheden

Als werkgever heb je de verantwoordelijkheid om voor een gezonde en veilige werkomgeving te zorgen. Daarnaast wil je ziekteverzuim zo laag mogelijk houden. HRM Arena ondersteunt organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van arbobeleid dat werkt.

Arbowet en arbo richtlijnen

De zorg voor een veilige en gezonde werkomgeving begint bij het voldoen aan de plichten die de arbowet en arbo-richtlijnen voorschrijven. Van arbeidsmiddelen, machineveiligheid tot persoonlijke beschermingsmiddelen: HRM Arena brengt in kaart wat jouw organisatie nodig heeft, stelt plannen van aanpak op en verbetert de arbeidsomstandigheden.

Arbo richtlijnen implementeren

Veilig werken bestaat niet alleen op papier. Veilig werken begint pas echt in de praktijk. Veiligheids- en gezondheidsbewustzijn bij werknemers vraagt om continue aandacht. Hoe creëer je een cultuur waarin mensen zich bewust zijn van risico’s en zich houden aan regels? HRM Arena ontwikkelt, implementeert en coacht.

Gezond werken

Mensen die fit zijn en goed in hun vel zitten, zijn productiever en verzuimen minder. Alle reden om je medewerkers naast het werk te stimuleren tot een gezonde leefstijl. HRM Arena adviseert over mogelijke instrumenten, best practices en vertaalt deze naar beleid.

 

Ook is het mogelijk om je gegevens achter te laten voor het aanmelden van een vraag over de Arbowet en arbeidsomstandigheden.