Ontslag

Als het dan toch niet gaat?

Je bedrijf is voortdurend in beweging, want stilstand is immers achteruitgang. Dat betekent dat medewerkers ook mee moeten bewegen. En dat lukt niet altijd. Soms past een medewerker dan niet meer in je onderneming en moet je afscheid nemen. Dit proces kost tijd en vergt zorgvuldigheid. Je zult argumenten moeten aandragen waarom de medewerker niet meer functioneert. Door het vaak langdurige dienstverband dat bestaat, kan het voor beide partijen een pijnlijke aangelegenheid zijn. HRM Arena heeft jarenlange ervaring in het doorvoeren van  reorganisaties en het maken van individuele ontslagregelingen. Hierdoor kunnen wij je begeleiden in dit proces. Bovendien bieden wij desgewenst begeleiding aan je medewerker(s).

Ontslagbegeleiding

Zorgvuldig afscheid nemen is van belang voor de medewerkers die vertrekken, maar ook voor de achterblijvers. Zij moeten hetzelfde werk met minder mensen doen; bovendien is het geen prettig idee als voormalige collega’s op een onzorgvuldige manier de organisatie moeten verlaten. Dat komt de werksfeer en daarmee de productiviteit niet ten goede.

Manieren van ontslag

Ben je genoodzaakt om het dienstverband van één of meerdere medewerkers te beëindigen, dan helpt HRM Arena je om alles via de geldende regels af te handelen. Waar nodig geeft HRM Arena ook advies over de ontslagprocedure en de keuze welke procedure te volgen. 

Ook is het mogelijk om je gegevens achter te laten voor het aanmelden van een vraag over ontslag.