Vrijwillige vertrekregeling aantrekkelijker

Het gerechtshof in Den Bosch oordeelde onlangs dat een vrijwillige vertrekregeling niet hetzelfde is als een verkapt vroegpensioen. Goed nieuws voor alle betrokkenen van een bedrijfsreorganisatie.

Met iedere vrijwillig vertrekkende medewerker kan bij een reorganisatie een gedwongen ontslag worden voorkomen. Vakbonden, ondernemingsraden, werknemers én werkgevers zagen al een tijd een voordeel in de vrijwillige vertrekpremies, maar deze hebben ook een groot nadeel. Ze worden door de fiscus namelijk gezien als een verkapt vroegpensioen, waar 52 procent belasting over betaald moet worden door de werkgever. Deze belastingaanslag komt nog bovenop de aanslag voor de werknemer die van de regeling gebruikmaakt. Zeker wanneer de vertrekkende werknemer ouder is dan 55 wordt een dergelijke regeling vaak gezien als een regeling voor vervroegde uittreding (rvu).

 

Afzien van vrijwillige vertrekregeling

Hierdoor zien veel werkgevers dus af van een vrijwillige vertrekregeling als onderdeel van hun sociaal plan. Zeker bedrijven die wegens bedrijfseconomische redenen moeten reorganiseren, kunnen geen fiscale discussies gebruiken met alle financiële risico’s van dien. Door de dreigende rvu-boete kozen werkgevers in het verleden vaak voor een gedwongen ontslag in plaats van een vrijwillig vertrek met bijkomende premie.

 

Bestrijding schijnconstructies

De rvu-boete is in 2005 in het leven geroepen om schijnconstructies te bestrijden. Maar bij een vrijwillige vertrekregeling is geen sprake van een schijnconstructie; er wordt slechts op een handige manier ingespeeld op een bedrijfsreorganisatie. In de tijd dat de wet werd ingevoerd was niet voorzien dat er later veelvuldig gebruik zou moeten worden gemaakt van reorganisaties. De recente uitspraak van het gerechtshof maakt het strenge standpunt van de Belastingdienst ten aanzien van de vrijwillige vertrekregeling onhoudbaar.

 

Staatssecretaris Eric Wiebes heeft zich in de Tweede Kamer al moeten verantwoorden over de buitensporige kosten van de vrijwillige vertrekregeling voor zijn eigen belastingambtenaren, waaronder een rvu-boete van 170 miljoen tot 200 miljoen euro. Op grond van deze jurisprudentie hoeft hij zichzelf die boete nu niet meer op te leggen.

 

Bron: Expert HR 4 januari 2017

Terug naar overzicht

Business Model You

Business Model You, de eendaagse workshop die gebaseerd is op de bestseller 'Business Model YOU’ van Tim Clark.

Vraag jij je weleens af wat de baan is die bij jou past? wat voor product of dienst je klant wil? Wat je met je carrière of loopbaan wilt doen? Hoe je bedrijf er op dit moment voor staat? Hoe je je bedrijf bestendig kunt maken voor de toekomst? Waar jij energie van krijgt? Hoe je ook morgen succesvol kunt zijn? 

HRM Arena is Certified Practitioner van Business Model You zodat wij deze workshop aan kunnen bieden zoals deze bedoeld is.

Na afloop van de workshop heb je niet alleen een antwoord op deze vragen maar beschik je tevens over een model dat je de rest van je leven kunt blijven gebruiken.

Schrijf je vandaag nog in en zet de eerste stap naar het bereiken van je ondernemersdoelstellingen of de volgende stap in je loopbaan!

Meer informatie:
http://hrm-arena.nl/nieuws/28

Inschrijven:
https://www.eventbrite.com/e/business-model-you-tickets-30242059815?aff=erelexpmlt