Stap 1 – Intake

deta intakeWe kunnen je ondersteunen wanneer je tijdelijk behoefte hebt aan personeel. Tijdens een grondige intake, bespreken we samen de behoeftes en het ontstaan hiervan. Zo zorgen we niet alleen dat de tijdelijke behoefte aan personeel wordt ingevuld, maar krijg je ook inzicht in je personeelszaken en ondersteuning in het opzetten van een nieuw HR-beleid.

Stap 2 – Zoektocht

We starten een werving- en selectietraject samen met jou. Via ons netwerk, kandidaat-systeem en andere kanalen, gaan we op zoek naar de geschikte kandidaat. Na bewezen geschiktheid wordt het profiel bij de opdrachtgever voorgesteld, waarna deze beslist of de kandidaat wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek.

Stap 3 – Samenwerking

samenwerkingAls een of meerdere kandidaten zijn geselecteerd door het bedrijf, treden ze in dienst voor een samen met de opdrachtgever afgesproken periode bij HRM Arena.

We plaatsen de kandidaat vervolgens
op projectbasis bij jouw bedrijf via een detacheringsconstructie.

Stap 4 – Juiste match?

personeel overnemenBij afloop van het project heb je als bedrijf twee opties, de eerste optie is
de samenwerking verlengen (tijdelijk)
of de tweede optie is de kandidaat of kandidaten voor het vooraf afgesproken bedrag zelf in vaste dienst te nemen na de overeengekomen periode genoemd in de overeenkomst.