Heb je een of meer vacatures? Moeite met het vinden van een geschikte kandidaat? We kunnen je ondersteunen of de werving en selectie volledig uit handen nemen.

Stap 1 – Intake

Tijdens een grondige intake met het bedrijf, bespreken we samen met de opdrachtgever wat de functiewensen en -eisen zijn. Zo zorgen we niet alleen dat je vacature in onze portfolio komt, maar dat we je bedrijfscultuur, functies en manier van werken goed begrijpen en kennen en zo de juiste match kunnen verzorgen.

Stap 2 – Zoektocht

Via ons kandidatensysteem, ons uitgebreide netwerk en kanalen zoals linkedin, jobboads, etc. gaan we op zoek naar de geschikte kandidaat. Wanneer een shortlist is bepaald, nodigen we de kandidaten uit voor een kennismaking bij ons op kantoor. Na bewezen geschiktheid wordt het profiel anoniem bij de opdrachtgever voorgesteld.

Stap 3 – Interview bij het bedrijf

De opdrachtgever beslist of hij de kandidaat uitnodigt voor een eerste gesprek. Tijdens dit gesprek vertelt de opdrachtgever meer over de inhoud van de functie en vraagt hij verder door over de kennis en vaardigheden van de kandidaat. Na het gesprek worden we opnieuw ingeschakeld om de beslissing te bespreken en te communiceren.

Stap 4 – Juiste match?

Als er een juiste match is, wordt de kandidaat uitgenodigd voor een gesprek waar de arbeidsvoorwaarden worden afgestemd en ontvangt hij/zij een contractvoorstel. HRM Arena blijft regelmatig in contact met de kandidaat en opdrachtgever zodat we op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de samenwerking.